Uudenmaan Alueen Golfseniorit - UAS 20 vuotta


Suomen Golfliiton Uudenmaan piirin toiminta käynnistettiin 3.9.2000. Uudenmaan Alueen Golfseniorien (UAS) toiminta täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

UAS:n ensimmäinen tapahtuma oli Pickala Golf Clubissa 24.10.2000. Keväällä 2001 päätettiin järjestää ensimmäiset kilpailut - siitä alkoi UAS:n reikäpelien tarina. UAS:n Reikäpeli Cupin säännöt muotoituivat lähes nykyiseen muotoonsa vuonna 2002. UAS on kokoontunut säännöllisesti kevät- ja syyskokouksiin. Vuosittain on osallistuttu jäsenistön voimin valtakunnallisiin Suomen Golfseniorien järjestämiin kilpailuihin ja tapahtumiin kuten Talvi- ja Kesäpäiviin. UAS on toimintansa kuluessa kouluttanut seniorivetäjiä mm. säännöistä ja muusta kilpailutoiminnasta.

UAS:n 10-vuotispäivää vietettiin myös vuonna 2010 Gumbölessä pelaten ja juhlien ja 20-vuotispäivää vietettiin jälleen Gumböle Golfissa 3.9.2020.

UAS Reikäpeli Cup

Vuosittain UAS Reikäpeli Cup kilpailussa golfataan 32 Uudenmaan alueen golfseuran voimin. Seurat on arvottu 8:aan (4+4) idän ja lännen lohkoon. Alkusarjassa pelataan yhteensä 216 reikäpeliä. Neljännesfinaalien ja semifinaalien (36 reikäpeliä) kautta finaaleihin pääsee 4 parasta seurajoukkuetta, joten kauden aikana pelataan yhteensä 258 kahden pelaajan reikäpeliä.

UAS Reikäpeli Cup seurajoukkueen muodostaa kaksi miespelaajaa ja yksi naispelaaja. Pienemmällä tasoituksella pelaavat miehet pelaavat vastakkain ja suuremmalla tasoituksella pelaavat miehet vastakkain ja naiset toisiaan vastaan. Joukkueen pelaajia voi vaihtaa kauden aikana.

UAS Reikäpeli Cup 2020 finaali 3.9. Gumböle Golfissa

Yhteislähdöllä tuulisessa syyssäässä pelatussa finaalissa kohtasivat Pickala Golf ja Keimola Golf. Mestaruuden voitti Keimola Golf tuloksella 4 – 2 joukkueella Jari Vänskä, Pentti Liljeqvist ja Sointu lassila kapteeninaan Eila Alanko. Hopealle tuli Pickala Golf joukkueella Jussi Särkkä, Jukka Utriainen ja Marika Soravuo kapteeninaan Pirjo Ketonen. Pronssiottelussa golfasivat Ringside Golf ja Nurmijärvi Golf. Tasaisen ja tasatilanteeseen 3 – 3 päättyneen ottelun voitti Ringside Golf 14 – 13 voitetuilla reillä joukkueella Jouko Latvakangas, Petri Kaartinen ja Tuja Hannukainen kapteeninaan Jarmo Lonkola. Finaalipeleissä neljänneksi tuli Nurmijärvi Golf joukkueella Pekka Iso-Herttua, Pasi Koistinen ja Johanna Mustjoki-Purhonen kapteeninaan Ilkka Yli-Ojanperä.
Vuoden 2019 Reikäpeli Cup Mestari Ruukki Golfin kapteeni Kari Sarlin luovutti kiertopalkinnon UAS Reikäpeli Cup 2020 Mestari Keimola Golfin kapteenille Eila Alangolle.

Finaalin yhteydessä golfattiin perinteiset kilpailut puheenjohtajien ja kapteenien sarjoissa sekä 20 v juhlakilpailu, johon osallistuivat kaikki kilpailijat. Juhlakilpailun kolme parasta olivat Raimo Ruohola GG, Timo Matoma SGC ja Pertti Stade SHG. Seniorien puheenjohtajakilpailun parhaat olivat Raimo Ruohola GG, Pertti Stade SHG ja Pirjo Ketonen PGC. Reikäpelikapteenien parhaat olivat Timo Matomaa SGC, Ari Tarkkanen SHG ja Janne Altonen HGK. Parhaan SCR tuloksen teki Ari Tarkkanen SHG 72 lyönnillä.

Kilpailun jälkeen nautittiin maittava juhla-ateria muistellen menneitä ja pelaten niin tuttua jälkipeliä. UAS:n puheenjohtaja Marketta Haapiainen-Junnnila avasi juhlapuheet kertoen UAS:n toiminnasta kahdenkymmenen vuoden aikana. Läsnäolleet alkuperäiset UAS:n perustajagolfarit Kristian Salonen ja Jaakko Eklund kertoivat mielenkiintoisia juttuja alkuajoista. Johanna Ahti toi UAS:lle tervehdyksen Golfliitolta komeiden auringonkukkien kera. Helena Rajala kertoi terveiset ja onnittelut SGS:n puolesta. Sen jälkeen jaettiin palkinnot kaikille neljälle finaalijoukkueelle sekä kokonaiskilpailun, puheenjohtajasarjan ja kapteenisarjan voittajille.

Kaikki tulokset löytyvät Gumböle Golfin sivuilta https://gumbolegolf.fi/kilpailukalenteri/

Teksti: Raimo Ruohola
Editointi: Helena Rajala
Kuvat: Ilkka Jouhki, Helena Rajala ja Johanna Ahti